fredag 21. mai 2010

Tegninger på ei fjøl...




Endelig! Vi lager tegninger, malerier og tegnefilmer hele dagen (ja, det er jobben vår) og endelig har vi egen blogg! Håper du vil besøke oss hver uke.

Character design: Hans Jørgen Sandnes

tirsdag 4. mai 2010

Nøtteliten



Tegnefilmen om Nøtteliten ble laget i 2007 og er basert på Alf Prøysens barnevise. Nøtteliten vises stadig på NRK Super.

mandag 3. mai 2010

Musevisa



"Musevisa" er en av norges mest kjente julesanger, og ble til tegnefilm i 2005. I "Musevisa" skal musene gjøre i stand til jul på sin egen måte. Selv om de har en fleskebit som julemat og potet som gyngestol, er musenes tradisjoner ganske like de norske juletradisjonene.

søndag 2. mai 2010

Marte og Baldrian



"Marte og Baldrian" handler om Marte og katten hennes, Baldrian, som er gode venner. De bor alene i et lite hus, og har bursdag. Visa er skrevet av Alf Prøysen og er en hyllest til besteforeldre-generasjonen.

lørdag 1. mai 2010

Bolla Pinnsvin




Bolla Pinnsvin var den første tegnefilmen basert på en Prøysen-vise (om vi ser bort ifra "Kråkevisa" fra 1962 som var en utklipps-film). Filmen ble vist på NRK første gang i 1999 og har siden blitt en liten klassiker på Barne-TV. Filmen varer i 3 minutter og 13 sekunder og tok over ett år å produsere.